Voedingswaarde per persoon | |
Energie | 500 kcal |
Eiwit | 40 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Waarvan suikers | 10 gram |
Vet | 15 gram |
Waarvan verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 10 gram |
Zout | 0,3 gram |
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 2 kleine kipfilets
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel cranberrycompote (potje)
- 1 theelepel mosterd
- mespunt chilipoeder
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon.
- Bestrooi de kipfilets met peper.
- Bak de kip in de hete margarine aan beide zijden in 15 minuten gaar en bruin.
- Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Giet 50 ml heet water bij de kip en voeg de cranberrycompote, de mosterd en wat chilipoeder toe. Warm dit goed door.
- Geef de sperziebonen en de aardappelen bij de kip.
Bron: voedingscentrum