kip met cranberrysaus

Kip met Cranberrysaus

Voedingswaarde per persoon
Energie500 kcal
Eiwit40 gram
Koolhydraten50 gram
Waarvan suikers10 gram
Vet15 gram
Waarvan verzadigd vet3 gram
Vezels10 gram
Zout0,3 gram

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 kleine kipfilets
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel cranberrycompote (potje)
  • 1 theelepel mosterd
  • mespunt chilipoeder

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon.
  3. Bestrooi de kipfilets met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine aan beide zijden in 15 minuten gaar en bruin.
  5. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  6. Giet 50 ml heet water bij de kip en voeg de cranberrycompote, de mosterd en wat chilipoeder toe. Warm dit goed door.
  7. Geef de sperziebonen en de aardappelen bij de kip.

Bron: voedingscentrum