Groentesoep met Kip

Groentesoep met kip

Voedingswaarde per persoon
Energie540 kcal
Eiwit25 gram
Koolhydraten75 gram
Waarvan suikers15 gram
Vet15 gram
Waarvan verzadigd vet2 gram
Vezels7 gram
Zout0,1 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram aardappelen
  • 1 kleine koolrabi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram soepgroente
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • half bosje basilicum
  • 75 gram kerstomaatjes
  • ½ klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
  3. Pel de knoflook en snijd 1 teentje klein.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de reepjes kip bruin. Bak de aardappel, koolrabi en knoflook zacht mee.
  6. Voeg de soepgroente en 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep in 10 minuten gaar.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  8. Was de basilicum.
  9. Maal de pijnboompitten met de basilicum, het andere teentje knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
  10. Was de tomaatjes en halveer ze.
  11. Laat de tomaatjes de laatste minuten meekoken.
  12. Roer aan tafel wat basilicumpasta door de soep en geef er stokbrood bij.

Bron: voedingscentrum