Voedingswaarde per persoon | |
Energie | 540 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 75 gram |
Waarvan suikers | 15 gram |
Vet | 15 gram |
Waarvan verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 7 gram |
Zout | 0,1 gram |
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 150 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 150 gram (langkorrelige) zilvervliesrijst
- 400 gram groenteroerbakmix
- 6 gedroogde abrikozen
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de kipfilet in kleine reepjes.
- Bak de kipfilet enkele minuten al omscheppend in de olie.
- Bak de ui met de kerrie en het gemberpoeder mee.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg 500 ml water toe en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst 10 minuten.
- Schep er voorzichtig de groenteroerbakmix door en kook het gerecht in nog 5 minuten verder gaar.
- Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Meng de abrikozen door de rijst. Warm dit goed door.
Bron: voedingscentrum